Sportmassage
Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

Link naar Nederlands Genootschap voor Sportmassage

NGS-sportmasseurs bezitten het enige door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in Nederland erkende diploma Sportmassage. Zij zijn goed opgeleid en staan onder toezicht van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage.

Het NGS stelt hoge eisen aan de kwaliteit, de werkwijze en houding van zijn leden. Zij houden hun kennis en kunde bij door regelmatig her- en bijscholingscursussen te volgen.
NGS-Sportmasseurs leveren bij veel evenementen een bijdrage aan het welzijn van de deelnemers. Onder meer bij de marathon van Rotterdam, Amsterdam en Leiden, Elfstedentocht, diverse triathlons en niet te vergeten de Wandelvierdaagse.

Het NGS is partner in het sportgezondheidsoverleg van het NOC*NSF waarin ook zitting hebben de Vereniging voor Sportgeneeskunde, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg en de Federatie van Sportmedische Adviescentra.
Hierdoor blijven het NGS en zijn leden op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de sportgezondheidszorg in Nederland.

Bron: NGS